A töltelékhez:
- 25 dkg darált mák
- 3,7 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2,5 dkg vaj
- 1 tojás
- 5 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg marcipánmassza
A tetejére:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 20 dkg cukor
- csipetnyi só
- fél teáskanál őrölt fahéj
A tésztához:
- 15 dkg félzsíros tehéntúró
- 5 evőkanál tej
- 6 evőkanál olaj
- 7,5 dkg cukor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A mákot 10 percig kis lángon főzzük 2,5 dl tejjel, a cukorral, a citromhéjjal és a vajjal. A keményítőt a tojássárgájával és a megmaradt tejjel összekeverjük, majd a mákos masszához adva újra felforraljuk. A marcipánt kockákra vágjuk, a tojásfehérjével elkeverjük, és hozzáadjuk a mákos töltelékhez. Hagyjuk kihűlni. A tészta tetejéhez az összes hozzávalót összekeverjük és szétmorzsoljuk.
Egy tepsit alaposan kivajazunk. A sütőt 200°C-ra felforrósítjuk. A tésztalaphoz az áttört túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot elkeverjük a liszt felével. A megmaradt lisztet összekeverjük a sütőporral, és a túrós masszához adva az egészet tésztává gyúrjuk. A kinyújtott tésztát a tepsibe simítjuk, a szélére keskeny peremet is nyújtunk. Egyenletesen bekenjük a mákos masszával, és a tetejére szórjuk a tésztamorzsát. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőben 10 percig pihentetjük.