- 18 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 tojás
- 1/2 sütőpor
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 15 dkg darált mák
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük és kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsi hátán megsütjük és félretesszük.A másik lapot vajazott, lisztezett tepsibe (22 x 36 cm) fektetjük. A 6 tojássárgát kikeverjük a cukorral és a darált mákkal (amibe kevés sütőport keverünk, ettől lazább lesz a piskóta), majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk. Rákenjük a tepsiben lévő tésztára és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg sül, a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt (addig takarjuk be folpackkal közvetlenül a krémet) a kihabosított margarinnal összedolgozzuk. Ha a tészta kihűlt, rákenjük a krémet, majd erre tesszük a már előzőleg kisütött lapot. Az olajjal összeolvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
Pethes Judit receptje.