A gyúrt tésztához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- a liszt helyett 15 dkg darált mák
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik lapot margarinnal megkent tepsi hátán kisütjük, majd félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.
A gyúrt tészta másik lapját sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kevés lekvárral megkenjük.
A 6 tojásból piskótatésztát készítünk, de liszt helyett 15 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük, és aki akar, kevés sütőport is tehet bele, ettől lazább lesz a tészta. A mákos piskótatésztát a lekváros lapra kenjük, majd együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép, egynemű lesz és nem csapódik ki belőle semmi.
Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elsimítjuk, és rárakjuk a korábban kisütött legelső lapot. A tetejére csokimázat teszünk.
Molnár Andrea receptje.