A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- tej
A megkenéshez:
- lekvár
A töltelékhez:
- 10 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált mák
- 14 dkg liszt
- reszelt citromhéj
- fél csomag sütőpor
- 2 tojásfehérje
- kevés tej
A tetejére:
- porcukor
A tésztához 30 dkg lisztet, 15 dkg porcukrot, 15 dkg margarint, 2 tojássárgáját és fél csomag sütőport annyi tejjel, amennyit felvesz, összegyúrunk. Két db tepsi méretű lapot nyújtunk belőle. A töltelékhez 10 dkg margarint, 20 dkg porcukrot, 20 dkg darált mákot, 14 dkg lisztet a reszelt citromhéjjal és fél csomag sütőporral összeállítunk. Két tojásfehérjét felverünk, majd belekeverjük a mákos töltelékbe, és egy pici tejet adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen. Zsírozott tepsibe tesszük az egyik lapot, megkenjük lekvárral, ráöntjük a mákos tölteléket, majd ráborítjuk a másik lapot. 170-180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után porcukorral megszórjuk és kockákra vágva tálaljuk.
Molnár Andrea receptje.