Egy cukrászdában láttam, hogy linzer az alapja. Bizony nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek!
A linzertésztához:
- 22 cm-es tortaforma
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál sütőpor
A gubához:
- 1 liter tej
- 10 db kifli
- 15 dkg cukor, vagy ízlés szerint
- 20 dkg darált mák
- 3 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A tálaláshoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2-3 evőkanál cukor
A forma kikenéséhez:
- margarin
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tortaformába nyújtjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percet elősütjük.
Közben elkészítjük a gubát. A kifliket feldaraboljuk. A tejet a cukrokkal és a tojássárgákkal kikeverjük, felmelegítjük, a kiflikre öntjük. Megvárjuk, míg jól beszívja az öntetet.
Ezután ráhalmozzuk a linzertésztánkra, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük. A megsült gubánkat melegen, porcukorral hintve, vaníliás pudinggal tálaljuk. Tálalható mással is, ki mit szeret.
Ezt a tortát ünnepélyessé is lehet tenni: a tetejére vaníliás krém, tejszínhab, és lesz egy remek ünnepi tortánk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!