A mézes lapokhoz:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 7 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A mákos piskótához:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 6 tojás
- 3 evőkanál víz
- fél dl olaj
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg mák (lehet őröletlen is)
A krémhez:
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22 x 38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.
A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 °C-os sütőben körülbelül 20 percig sütjük a piskótát.
A krémhez a tojás sárgájákat a 15 dkg porcukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral s ezt kenjük a süteményre.(Én felvert tejszínhabot tettem rá).
Mészáros Erika receptje.