A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 dkg cukor
- 10 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 20 dkg cukor
- 8 cl víz
- 15 dkg áttört, főtt burgonya
- 20 dkg darált mák
A töltelékhez a cukrot a vízzel sziruppá főzzük, és a főtt, áttört burgonyát és a darált mákot hozzákeverjük, majd kihűtjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. Kétszer-háromszor megismételjük. Utolján 3 mm vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, töltelékkel megkenjük, és félholdra hajtjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük.
Vass Lászlóné készítette el Jámborné Budai Mónika receptje alapján.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!