- 12 db zsemle
- 1 kg alma
- 6 db tojás
- 5 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 teáskanál őrölt fahéj
- 1 l tej
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg sárgabarack lekvár
A zsemléket előző nap felszeletelem körülbelül 1 centiméteres szeletekre és hagyom megszikkadni.
Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpárolom.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a hűtőbe teszem, a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem.
A tejet felforralom és a szikkadt zsemlékre öntöm. Hagyom egy kicsit hűlni, majd hozzákeverem a tojások sárgáját.
A zsemlés massza felét a 30 x 24 centiméteres tepsibe terítem, elosztom rajta a párolt almát majd a maradék masszával betakarom. A tetejét megkenem baracklekvárral és sütőben 160 °C-on, körülbelül 40 percet sütöm, közben a tojások fehérjét cukorral és két evőkanál lekvárral kemény habbá verem.
Ha megsült hagyom egy kicsit hűlni, majd rákenem a fehérje habot és a sütőbe visszatéve még 15-20 percet sütöm.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!