- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 4 tojás
- 4 zsemle
- 25 dkg alma
- 1 dkg őrölt fahéj
- 10 dkg darált dió
- barack lekvár
A tejből kevés cukorból a margarin feléből a tojások sárgájából öntetet készítek A zsemléket szeletekre vágom.Egy edényt a maradék margarinnal kikenem.A zsemle szeleteket az öntetbe mártom és az edény aljára teszem. Az almát vékony karikákra szelem és fahéjjal a saját levében megdinsztelem, amíg a levét el nem fövi.Ekkor a zsemleszeletekre teszem az almákat. A darált diót fahéjjal és cukorral izésítem és az almára szórom. A maradék zsemle szeleteket az öntetbe mártom és a dió tetejére teszem.Előmelegített sütőbe, 25-30percig sütöm. A tojások fehérjét cukorral és lekvárral gőz felett keményre verem és a megsült tésztára teszem. A hab tetejét dióval és almával díszítettem .
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok