- 10 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 45 dkg túró
- 820 grammos felezett őszibarack befőtt
- 1 sütőpor
- 1 /2 liter tej
- 4 tojás
- 1 vaníliás cukor
Egy 20 ×30 cm- es tepsit a fele vajjal kikenjük. A barack levét leöntjük. Apróbb darabokra vágjuk. A lisztet, porcukrot, sütőport
Rászórjuk a barack darabokat. Ráhintjük a a másik fele cukros lisztes keveréket. A tojásokat a tejjel, vaníliás cukorra gépi habverővel felverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Egy kissé megrázogatjuk a tepsinket. A megmaradt vajat rácsipkedjük. Egy jó magas falú tepsit használjunk a sütéshez. 200 °C-ra melegített sütőben, szép arany barnára sütjük. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje. Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!