Tészta:
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- rum aroma
Máz:
- 20 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 evőkanál olaj
A tésztához a tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral, a kakaóval és a rum aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos krémet. A tésztát félbevágjuk, közepét megkenjük a kihűlt krémmel, és hűtőbe tesszük, hogy picit dermedjen. Később olvasztott csokival leöntjük, majd tetszés szerint díszítjük.
Másnap finomabb!
Szepesi Ági receptje.