Tészta:
- 4 tojás
- 16 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
A tojást, a cukrot és a vizet kikeverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Zsírozott, közepes méretű tepsiben 180°C-on készre sütjük.
Krém:
- 7 csapott evőkanál liszt
- 7 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- rum vagy aroma
Máz:
- olvasztott csokoládé
A krémhez a lisztet, a cukrot és a kakaót simára keverjük, majd a tejjel sűrű krémet főzünk belőle. A mikor kihűlt, hozzáadjuk a margarint és jó habosra kikeverjük. Ízlés szerint ízesíthetjük rummal vagy aromával is. Az így elkészült krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd a tetejét olvasztott csokival bevonjuk.
Én most másfél adag krémet készítettem és a tésztát félbevágtam, úgy töltöttem meg.
Telek Erika receptje.