- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 5 dkg zsír
- 1 dkg szalalkáli (pár kanál tejben feloldva)
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg porcukor
- 4 púpos evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 4 evőkanál kakaópor
- kevés rum vagy rumaroma
- mazsola
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle. A krém elkészítéséhez sűrű krémet főzünk a tejből, a vaníliás cukorból, a porcukorból és a lisztből, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumot. A két krémet összekeverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, és ezt töltjük a két lap közé. Végül bevonjuk csokimázzal.
Kígyós Sándorné receptje.
Kép forrása: Pálffy Cukrászat