Tészta: csokoládés felvert
( Tésztája alacsonyabb csokoládés piskóta karika)
- 5 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 110 g liszt
- 18 g kakaópor
Külön verik a sárgáját a cukor 1/3-ad részével és külön a fehérjét a cukor 2/3-ad részével.
A tojássárgáját a tojásfehérje habjával lazítsuk majd óvatosan keverjük bele a lisztes kakaóport is. Formába töltjük (enyhén homorúan,ívesen)
170-210c°-on sütjük.
Krém: párizsi krém
- 2 dl tejszín
- 200 g kristálycukor
- 50 g margarin
- 60 g kakaópor
A habosításhoz:
- 250 g margarin +100 g fondán
A tejszínt a cukorral összefőzzük, ezután belekeverjük a kakaóport, levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint is. Ezt addig keverjük amíg össze nem áll. Miután összeállt hagyjuk hűlni. Miután kihűlt ki habosítjuk a fondánnal és a margarinnal.
Meggy+ csoki
Össze töltés: fordítva töltjük: lemezre fóliát terítünk és torta karikát teszünk rá. Alulról el kenjük a párizsi krém 1/3-át. Megszórjuk konyakmeggyel. Arra ügyelünk hogy a legszélére kerüljön. A közepére ne kerüljön meggy szem, mert szeletelésnél kiszakadhat kitörhet.
Dermesztjük.
Dermesztés után át fordítjuk. Az alja lesz a teteje és áthúzzuk csokoládéval, majd szeleteljük.
Szeletenként krém rózsával és meggy szemmel díszítjük.
Fehér Nati receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!