Tészta:
- 10 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2, 5 dl tej
- 35 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 3 evőkanál darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 500 g Rama vajas íz
- 400 g porcukor
- 2 tojás
- 4 evőkanál kakaópor
Teteje:
- 10 dkg tortabevonó
- 5 evőkanál étolaj
A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Sütőpapírral bélelt, 25 x 35 cm-es tepsiben, tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A krémhez a hozzávalókat simára keverjük és rásimítjuk a tésztára, majd betesszük a hűtőbe. A tetejére a tortabevonót az étolajjal gőz felett felolvasztjuk és a krémre öntjük.
Nagyné Kercsik Szilvia receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!