Tészta:
- 4 tojás
- 16 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg vágott dió (elmaradhat, de nagyon finom benne)
Krém:
- 7 csapott evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- kevés rum
Máz:
- olvasztott csokoládé
A tésztához az egész tojásokat a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd a lisztet, a sütőport és a kakaóport is hozzákeverünk még (5 dkg vágott diót is lehet tenni bele). Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.
A krémhez a lisztet, a cukrot és a kakaóport simára keverjük a tejjel, majd sűrű krémmé főzzük. Kihűlés után hozzáadjuk a kikavart margarint, kicsi rumot, és együtt krémesre dolgozzuk. A kihűlt tésztára simítjuk, és olvasztott csokival bevonjuk.
Azért szeretem ezt a sütit, mert nagyon hamar elkészül és nagyon-nagyon fincsi!
Telek Erika receptje.