A tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg sertészsír
- 25 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
A töltéshez:
- baracklekvár
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a zsírt elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a citrom lereszelt héját. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk. A kapott tésztaformák felét sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a másik felét pedig egy arra alkalmas forma segítségével kiszúrjuk, majd azt is a tepsire rakjuk.
Előmelegített sütőben sütjük, de vigyázzunk mert könnyen megég. Ha megsültek, akkor egy-egy formát baracklekvárral összeragasztunk, és vaníliás porcukorral megszórjuk.
Sokáig eláll. Tegnap készítettem, nagyon jól megpuhult.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!