- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj (vagy 18 dkg zsír)
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1/2 citrom leve
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat (én zsírt adtam hozzá, mert attól még omlósabb lesz). Ezután morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a citromlevet és az egész tojást. Gyúrjuk össze. Ha nem akarna összeállni, egy kis tejfölt adjunk hozzá. Nyújtsuk ki 4 mm vastagra, tetszőleges formákkal szúrjuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 180°C-on. Baracklekvárral ragasszunk össze kettőt-kettőt, majd porcukorral hintsük meg.
A nagyobb karikák felső felét tojásfehérjével lekentem, mogyoróforgáccsal megszórtam, és úgy sütöttem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!