A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1,5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- reszelt citromhéj
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg darált dió
- ízlés szerint kristálycukor
A megkenéshez:
- lekvár
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikat gyűszűvel, vagy pici kör formával kiszúrunk. Felvert tojásfehérjével lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180°C-on pár perc alatt megsütjük. A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük, összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.
Ebből a mennyiségből kb. 1,5 kg kész sütemény lesz.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!