A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- pár csepp citromlé
A töltelékhez:
- barackíz
A hozzávalókat összegyúrjuk, ha nem lenne eléggé formálható, kevés hideg vizet adhatunk hozzá. Hűtőben pihentetjük kb. egy órát, majd pár milliméter vastagra kinyújtjuk, és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk. Minden második korong közepét egy kis pogácsaszaggatóval kilyukasztjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, és 160°C-on megsütjük. Ha kihűlt, egy teljes korongot barackízzel megkenünk és rátesszük a kiszúrtat.
Sokáig eláll és nagyon finom!
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!