- 1 gyümölcstortalap
- 1 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1,7 dl tej
- 6 dkg vaj
- 2 cl Grand Marnier likőr
- 3 nagyobb körte
- 5 dkg almalekvár
- 3 cl körtepálinka
A krémhez 1 tojást a porcukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral elkeverünk, majd apránként csomómentesen hozzákeverjük a tejet. Gyenge láng fölött állandóan kevergetve sünire főzzük. Levesszük a tűzről, simára keverjük a vajjal, majd a likőrrel. Amikor a krém teljesen kihűlt, megkenjük vele a tortát. A körték magházát kiszúróval kivesszük. A héjukat rajtuk hagyjuk, de díszítésképpen vékony csíkokban lehámozzuk a felét. A körtéket hosszában kettévágjuk, felszeleteljük, és sugárszerűen a torta tetejére rakjuk. A lekvárt felforrósítjuk, elkeverjük a pálinkával, és ecsettel a körteszeleteket átkenjük vele.