A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- kb. 10 dkg vagdalt dió
- 10 dkg mazsola
- sárgabaracklekvár
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 20 dkg margarin
A tésztához valókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett nagy tepsi hátára fektetjük, és megkenjük lekvárral. A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, amelynek a felét rákenjük a lekváros tésztalapra. Megszórjuk a fele dióval és fele mazsolával. Így sütjük meg mind a két lapot külön-külön. Amikor már egy picit megbarnul a hab, akkor már jó is. Óvatosan lecsúsztatjuk a tepsiről, hogy el ne törjön. Ezután megfőzzük a pudingot, kevergetve hűtjük, majd ha már langyos, akkor keverjük hozzá a margarint. Rákenjük az egyik lapra, vagyis a habra. Ezután rátesszük a másik lapot úgy, hogy annak is a habos fele legyen fölül. Egy éjszakát hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon.
Nagyon finom és kiadós!
Wágner Józsefné receptje.