A tésztát kétszer sütöttem, de aki akarja, egyben is készítheti, majd kettévágja.
A mákos lapokhoz:
- 2 × 5 evőkanál liszt
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
- 2 × 5 evőkanál mák (egész, nem darált)
- 2 × 5 evőkanál cukor
- 2 × 2 dl tejföl
- 2 × 1 tojás
A töltelékhez:
- házi baracklekvár
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a száraz hozzávalókat. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, 20 × 30 cm-es tepsiben közepes lángon, tűpróbáig sütjük. A két lap közé házi baracklekvárt kenünk, a tetejére pedig olvasztott étcsokoládét simítunk.
Németh Zsuzsanna receptje.