A piskótalaphoz:
- 7 db tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg liszt
A kakaós piskóta karikához:
- 4 tojás
- 9 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 dkg kakaópor
A krémhez:
A tortát sokféle krémmel megtölthetjük, sima csokis vajkrémmel, mogyorós krémmel, epres krémmel. Én most a párizsi krém receptjét osztom meg veletek.
A párizsi krémhez:
- 3,5 dl tejszín
- 50 dkg kristálycukor
- 50 dkg vaj
- 20 dkg kakaópor
Először elkészítjük a piskótalapot. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, beleszitáljuk a lisztet, majd óvatos, lendületes mozdulatokkal összekeverjük a két masszát. Sütőpapírral bélelt tepsire kenjük és előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a tortakarika hozzávalóit. Ugyanúgy járunk el, mint az előbb a lapnál. 20-22 cm-es tortakarikába töltjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük. A krémhez a cukrot a tejszínnel felfőzzük, hozzáadjuk az átszitált kakaóport és a vaj egynegyed részét. Jól besűrítjük, s teljesen kihűtjük. a megmaradt vajjal habosra keverjük. A piskótalapot vékonyan megkenjük a krémmel, és 3-4 cm-es csíkokra vágjuk. Elkezdjük feltekerni, mint egy csigát, addig folytatjuk, míg elérjük a tortakarika méretét. A csokis piskótakarikát ketté vágjuk és az egyik lapot megkenjük a krémmel. A feltekert csigát ráhelyezzük, megkenjük a tetejét és rátesszük a piskóta lapot. A maradék krémmel vékonyan bekenjük. Az oldalát csokireszelékkel beszórjuk a tetejét vajkrémmel díszítjük.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
Toth Lászlónè mondta
Kèrdèsem hogy rakod a csigákat? Közepèröl kezdve vagy a szèlein sorba?