Tészta:
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 4 evőkanál tej
Töltelék:
- 12 dkg darált pörkölt mogyoró
- 12 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 2 tojás
- 2 evőkanál morzsa
Teteje:
- 1 tojás
- 5 dkg durvára tört mogyoró
A tészta hozzávalóit összegyúrni hogy könnyen nyújtható lágy tészta legyen, majd kettévenni. Az egyik felét kinyújtani, vajazott lisztezett tepsibe tenni és rátenni a tölteléket, majd ráborítani a másik tésztalapot. Megkenni tojással, megszórni durvára vágott mogyoróval és 180 °C-on körülbelül 30 percig sütni. A tepsi közepes méretű.
Farkas Erika receptje.