Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- csokimáz (2 evőkanál víz, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg margarin)
- kókuszreszelék a megszóráshoz
A tésztához a 6 tojást a 6 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habzásig keverjük, majd a 6 evőkanál lisztet a sütőporral összekeverjük, és óvatosan belekeverjük a felvert tojásba. Kettéosztjuk a masszát, és az egyik felét beleöntjük a tepsibe. A másik felébe belekeverjük a kakaót, majd belecsorgatjuk a többi tésztába. 180°C-on megsütjük.
A krémhez a vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal kikeverjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, a krém 2/3 részével megkenjük, rátesszük a tészta másik felét, és a tetejét megkenjük a maradék krémmel. Összemelegítjük a csokimázhoz valókat, és a süti tetejére csurgatjuk, majd megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.