Tészta:
- 3 evőkanál kakaó
- 3 kávéskanál méz
- 3 egész tojás
- 23 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Mindezt egyben gőz fölött összefőzzük, forrástól számított 5 percig. Hozzáadunk 45 dkg lisztet (lehet több, amennyit felvesz) és 4 egyenlő részre osztjuk.
Krém:
- 2 csomag karamell pudingport
- 6 dl tejjel
- 1 csomag vaníliás pudingport
- 3 dl tejjel simára főzünk.
(Lehet az ízek arányát fordítva is elkészíteni.) Másfél csomag (40 dkg) margarint habosra keverünk 40 dkg porcukorral, ezt elosztjuk a pudingok szerint: 2/3 részét a 6 dl tejjel főzött pudinghoz, a maradék 1/3 részt pedig a másikhoz adjuk. Egy kanálnyit hagyjunk a krémből a tetejére.
A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, zsírozott lemezen megsütjük (lehet a nagy tepsiben). Megtöltjük a lapokat (tészta, karamell, tészta, vaníliás, tészta, karamell, tészta), és a tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel. A tészta széleit levágjuk, és ráreszeljük a süti tetejére.
Puhulnia kell, csak másnap szeleteljük.
Jung Istvánné receptje.