Tészta:
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál jó minőségű kakaópor
- 5 dkg margarin – mindezt gőz felett összemelegítjük
50 dkg lisztet hozzáadunk, szép sima tésztává dolgozzuk. 3 lapot sütünk belőle (35 × 40 cm), 180°C-on 6-8 percig. Vigyázz, nehogy túlsüsd, mert keserű lesz a tészta!
Krém:
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 9 dl tej – csomómentesre keverjük, megfőzzük, kihűlésig keverjük
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor – habosra keverjük, a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk
Rum aromát, vagy sütőrumot adunk hozzá, de ez el is maradhat. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat.
Csokimáz:
- 20 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
- 3-4 evőkanál étolaj – ezt gőz felett felolvasztjuk, és a tészta tetejére simítjuk
Pár óra már múlva szeletelhető is!
Réti Andrásné Judit receptje.