- 50 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- 1 tojás
- kb. 3 dl tej
- csipetnyi só
- 2,5 dkg élesztő
Az élesztőt felfuttatom, a margarint olvasztva, folyamatosan a többi anyaggal hozzáadva közepes keménységű tésztát dagasztok (inkább még kicsit lágyabb). Jól kidolgozom. Amíg a hengereket elkészítem, pihentetem a tésztát. Én a Szilvia törlő hengerét félbevágom, alufóliával bevonom, majd olvasztott margarinnal megkenem, hogy ne ragadjon rá a tészta.
A tésztát (sodrófával) téglalap alakúra sodrom (kb. 25 × 50 cm), ezt 10 db 2,5 cm széles csíkra vágom, feltekerem az előkészített hengerekre, majd különböző ízesítésű cukrok keverékébe (kakaós, fahéjas, diós) a megnedvesített tésztát jól beleforgatom. 180°C-os sütőben 15-20 percig (A HENGEREKET ÁLLÍTVA) sütöm.
Nagyon fincsi, jó étvágyat kívánok!
Réti Andrásné Judit receptje.