- 16 db tojás
- 16 evőkanál cukor
- 16 evőkanál rétesliszt
- 2 csapot kiskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 2 tasak csokis pudingpor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 9 evőkanál cukor
Először megfőzzük a pudingokat, mindegyikbe 3-3-3 evőkanál cukrot teszünk és hagyjuk kihűlni. Ezután 4 tojásból megsütjük a kerek kakaós piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához 4 evőkanál cukrot keverünk, a 4 evőkanál rétesliszthez keverjük az 1 kiskanál szódabikarbónát és két evőkanál kakaóport.
A fehérjéből kemény habot verünk és ezt hozzáadjuk a felvert sárgájához, cukorhoz, liszthez és szódabikarbónához. Óvatosan elkeverjük nehogy a hab széttörjön és két darab kakaós piskóta lapot sütünk belőle. A maradék 12 db tojásból 2 db téglalap alakú vékony piskóta tortát sütünk (6-6 tojásból) (6 kanál cukor, 6 ek. rétesliszt, 1 kiskanál szódabikarbónát kell mind a két tortába külön-külön. Amikor megsülnek a torták, akkor még langyosan sütőpapírra feltekerjük ezeket és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűltek fehér torták, akkor kettévágjuk azokat vízszintesen, majd függőlegesen is eldaraboljuk és megkenjük csokipudinggal őket egyenként. A kakaós kerek piskótákat vaníliás pudinggal megkenjük. Az egyik lesz a torta alja és rátesszük a téglalap alakú tortadarabokat összetekerve, darabonként egymásra illesztve, álló helyzetben. Addig csináljuk ezt, amíg a kakaós kerek tortával egyenlő szélességű nem lesz. Amikor ezzel készen vagyunk akkor a másik kakaós kerek piskótát is megkenjük vaníliás pudinggal és a tetejére tesszük. A torta oldalát bevontam csoki pudinggal, de a tetejét
mos nem díszítettem.
Liptay Lászlóné receptje.