A tésztához:
- 1,5 dl étolaj
- 25 dkg cukor
- 5 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,2 dl tej
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 nagy őszibarack
A krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- csokireszelék, vagy tortadara
Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet és a sütőport a tejjel együtt váltakozva. Simára keverjük, majd kikent, kb. 28 × 34 cm-es tepsibe simítjuk. A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét. Előmelegített sütőben 170°C-on kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!
A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főni tesszük. Ha forr, hozzáöntjük a pudingporos tejet, és kevergetve, sűrűre főzzük. Ezután időnként megkeverve kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük. Bevonjuk a krémmel a süti tetejét. Megszórjuk csokireszelékkel, vagy tortadarával.
Néhány óra múlva szeletelhetjük.
Sándor Andrea receptje a Receptnaplójából.