Az elkészítéséhez kosárkaforma szükséges!
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet sütőpor
Ha nehéz a tésztával dolgozni, akkor 1 egész tojást adagolunk hozzá
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
Díszítés:
- 1 csomag zselécukor, vagy csokoládé – ízlés szerint
A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat jól összedolgozzuk (kicsit nehezen áll össze), majd a kosárkaformákba nyomkodjuk, úgy 0,5 – 1 cm vastagon, s megsütjük.
A krémhez a porcukrot és a margarint habosra keverjük. A vaníliapudingot megfőzzük, majd állandó kevergetéssel hűtjük. Ha kihűlt, a vajas porcukorhoz keverjük. A kihűlt tésztát megtöltjük a krémmel, s egy vajazó késsel lesimítjuk a tetejét. Zselécukorkákat apróra vágunk, s ezzel díszítjük ízlés szerint, de csokival is le lehet csorgatni, vagy megmártani benne.
Sok szerencsét a készítéséhez!
Fodor Erika receptje.