- 3 db ostyalap
A tetejére:
- 15 dkg tejcsokoládé bevonó
A tésztához:
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 10 dkg darát dió
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre vegyes aszalt gyümölcs (mangó, mazsola, mogyoró)
A krémhez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg étkezési keményítő
- 6 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük és beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöket. Sütőpapírral bélelt 20 × 30 cm-es tepsiben megsütjük.
A krémhez a cukrot az étkezési keményítővel összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük, majd a csokit is beletesszük, sűrűre felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A tészta összeállítása: ostyalap – 1/4 krém – ostyalap – 1/4 krém – tészta – maradék krém – ostyalap – csokimáz.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!