- 35 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan) + 2 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- kb. 40 dkg cseresznye (magozott)
Krém hozzávalói:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás ízű főző pudingpor
- 2 dl habtejszín (cukrászhab)
- 1 csomag habfix
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín (cukrászhab)
A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésik keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük. A tészta masszát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet. Kivajazott, lisztezett 20 x 36 cm-es tepsibe először a sárgás tésztát beleöntjük, majd erre rá simítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta massza tetején, majd 180 °C-on, kb. 30 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a krémet: A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült félre tesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot. A tejszínt a habfixel együtt kemény habbá felverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém). A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már nem annyira meleg felolvasztott csokit a kemény habhoz öntjük. Jól összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémre. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk!
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!