- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál porcukor
- 2 dl tejföl
- 25 dkg liszt
2 csomag vaníliás pudingot 9 dl tejben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A tészta elkészítéséhez 5 tojássárgáját, 25 dkg cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot kikeverünk, lassan hozzáadunk 1 dl tejet, 1 dl étolajat, majd 25 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 csomag sütőport és az 5 tojás kemény habját. Kikent tepsibe öntjük, majd vizes kanállal beleszaggatjuk a hideg pudingot. 180°C-on sütjük. A forró tésztára 2 dl tejföl, 4 evőkanál porcukor és 1 csomag vaníliás cukor keverékét öntjük rá.
A fiam kedvence, hamar elkészül és nagyon finom, díszes sütemény!
Nagy Anna Katalin receptje.