A szóráshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
- 16 dkg étcsokoládé
- 10 dkg margarin
A krémhez:
- 25 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg rétesliszt
- 30 dkg margarin
A tésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál forró víz
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
1.Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük.
2.A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
3.A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.
4.A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
5.A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.
Bné receptje.