A tésztához:
- 6 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 5 csapott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
Az oldalára:
- 12,5 dkg margarin
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 5 dkg tortabevonó csokoládé
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Lassan belekeverjük a fehérjébe a lisztet és a cukros tojássárgáját. Óvatosan összedolgozzuk. Kettéválasztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Egy 30 × 20 cm-es tepsit kiolajozunk, és kibélelünk sütőpapírral. A sárga masszát beleöntjük, elsimítjuk, majd a kakaós masszát kanalanként rácsurgatjuk. Kb. 15 perc alatt 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.)
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. A tésztáról lehúzzuk a papírt, és legkisebb pogácsaformával köröket szúrunk ki belőle. Két-két darabot összeragasztunk tetszés szerinti mennyiségű pudinggal. A margarinnal, a tejjel, a cukorral és a kakaóval sűrű krémet főzünk, és minden korongot megforgatunk benne, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük. Megolvasztjuk a tortabevonót, és minden kozák sapka tetejére teszünk belőle. Fogyasztásig hűtőbe, vagy hideg helyre tesszük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.