A tésztához:
- 8 tojás
- 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál langyos víz
- 2 evőkanál kakaó
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Valamint:
- kókuszreszelék
- csokimáz
A tojások sárgáját a cukorral, a langyos vízzel és a kakaóval összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojások felvert habját, végül a sütőporos lisztet is hozzáadjuk és megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük. A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, majd amikor a tejpép kihűlt, habosra keverjük a cukros vajjal. Amikor a tészta kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk a korongokat, megkenjük a krémmel, összeragasztjuk, körben is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére csokimázat tehetünk.
Még finomabb, ha a piskótát, ami megmaradt a kiszaggatás után, belemorzsoljuk a krémbe.
Czine Zsuzsanna receptje.