Tészta:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
Töltelék:
- cukrozott, magozott meggybefőtt
Tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- néhány csepp (8-10) rumaroma
- 15 dkg darált dió
Kosárkaformákat használunk, amiket kivajazunk és lisztezünk. Tészta elkészítéséhez a 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral, 25 dkg margarinnal, 1 csomag vaníliás cukorral és 3 evőkanál tejföllel jól kikeverjük habverővel. Apránként hozzákeverjük a 35 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Ebből a tésztából félig töltjük a formákat, majd cukrozott magozott meggyet nyomunk a közepébe. Tetejére kiskanállal ebből teszünk: 3 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral habbá verjük, (8-10 csepp) rumaromával ízesítjük, majd 15 dkg darált dióval összekeverjük, és sütjük.
Bökönyiné Erika receptje.