Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 5 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 25 dkg dió
- 20 dkg porcukor
- 5 tojásfehérje
- baracklekvár
- meggybefőtt
A tésztát annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen gyúrható legyen. Ez a tészta kb. 50 kosárkát tesz ki. A tésztát kinyújtjuk, kosárkaforma nagyságú négyzetekre vágjuk, a formákba nyomkodjuk. Baracklekvárral megkenjük. A porcukrot az 5 tojásfehérjével felverjük, a darált diót hozzáadjuk. Ezzel töltjük meg a kosarakat. Díszítésként 1-1 magozott meggyet teszünk rá. Így sütjük.
Éger Erzsébet receptje.