- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- fél csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 1 dl natúr joghurt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 citrom leve
- 1 kg körte
- 10 dkg forró baracklekvár
A tojásokat a puha margarinnal és cukorral keverőgéppel habosra kikevertem, közben lassan hozzáadtam a joghurtot, a darált diót és a sütőporos-kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt, kikent 24 × 22 cm-es tepsibe öntöttem és elsimítottam a tetejét. Közben a körtéket meghámoztam és vékony szeletekre vágtam. Forró citromos vízben 2-3 percig főztem, majd leszűrtem és a tészta tetejére sorakoztattam. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöttem. A lekvárt felforrósítottam és a kisült tészta tetejét bekentem vele.
Egyszerű, gyors és nagyon finom, mutatós sütemény!
Domján Mária receptje.
Billone Anna mondta
Igazán jó recept, gratulálok!
Megsütöttem annyi változtatással, liszt=zabpehelyliszt, cukor=nyírfacukor, és nyáron készítettem baracklekvárt (nyírfacukorral), azzal kentem meg a tetejét.
Finom lett.