- 3-4 körte (érett, de nem puha)
- 2 tojás
- 10 dkg cukor a tésztába+ 1 csapott evőkanálnyi a süti tetejére
- 3,5 evőkanál liszt
- 1-2 evőkanál margarin+ egy kevés a forma kikenéséhez
- 1 csipet fahéj
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy 24-26 cm-es tortaformát margarinnal kenjünk ki. Hámozzuk meg a körtéket és karikákra vágva szeleteljük le, kikerülve a magházat. Verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral, majd adjuk hozzá a sárgáját is és keverjük bele a lisztet. Tegyük a tésztát a tortaformába, rendezzük el rajta a körteszeleteket és szórjuk meg a fahéjjal és a kristálycukorral. Végezetül morzsoljuk rá a margarint, majd 175°C-on süssük aranybarnára.
Almával is elkészíthető! 🙂
Szani konyhájából kaptuk a receptet.