Kakaós lap:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- fél csomag szalalkáli
- 2 evőkanál holland kakaópor
- fél dl tej
Piskótalap:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- fél dl olaj
- fél dl víz
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 csomag kókuszos pudingpor
- 7 dl tej
- 2-3 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- kókuszreszelék
A kakaós lapok hozzávalóit összedolgozom, és két lapot sütök belőle 24 × 22 cm-es tepsiben, 180°C-on.
A piskótatésztához a tojásokat szétválasztom, és a sárgájához adom a vizet, az olajat, 2 kanál cukrot, és habosra keverem, amíg a cukor fel nem oldódik. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, hozzáadom a maradék cukrot, majd azzal is addig verem, míg a cukorszemek feloldódnak. Ekkor a sárga masszába beleforgatom a felvert habot, de óvatosan, hogy ne törjön össze. Végül belekeverem a sütőporos lisztet. Sütőpapíros sütőlapon 170°C-on megsütöm.
Amíg sül, elkészítem a krémet. A tejet a pudinggal a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm. A porcukorból és a margarinból keverőgéppel habos krémet keverek, és adok hozzá 2-3 dkg kókuszreszeléket is. Amikor a főzött krém kihűlt, géppel az egészet összekeverem, majd a lapokat megtöltöm.
Először egy kakaós lapra kenem a krém felét, erre kerül a piskótalap, amire a krém másik fele kerül, végül második kakaós lapot is ráteszem. A tojásfehérjét a porcukorral jól kikeverem, és ez kerül a felső lapra. Díszítésként kókuszreszelékkel megszórom.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!