A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 75 dkg szilva
- 5 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 csepp rum aroma
- 15 dkg kókuszreszelék
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Közepes méretű tepsibe simítjuk.
A töltelékhez a kimagozott szilvákat négybe vágjuk. A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, az 5 csepp aromát, majd óvatosan beleforgatjuk a negyedelt szilvákat. Az így elkészült tölteléket a tepsibe simított tésztára öntjük és egyenletesen rásimítjuk. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük. (Tűpróba!) Fahéjas vagy vaníliás porcukorral tálalás előtt megszórjuk.
Nagyon finom, mindig az első, hogy szilvaszezonban megsüssem!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!