- 5 tojás
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krém a tetejére:
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, majd 1/3 részt a tepsibe öntjük és a maradék tésztához 1 púpozott evőkanál kakaóport keverünk. Ezt belecsorgatjuk a tészta tetejére és megsütjük előmelegített sütőben 180 °C-on. A pudingot a szokásos módon megfőzzük és miután kihűlt, belekeverjük a puha vajat. Lehet két csomag pudingból is készíteni, akkor vastagabb lesz a krém a tetején. Miután kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet és kakaóporral meg tejszínhabbal díszítjük.
Kisnémet Tímea saját receptje az Édes Élet oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!