Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
Fehér krém:
- 6 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
- 6 tojássárgája
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 3-4 evőkanál kókuszreszelék
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Míg felverjük a tojásfehérjét a cukorral és hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a tésztát hűtőbe tesszük. Ezután két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül, megfőzzük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi) meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
Ha kihűlt a krém, a szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a krémmel sima masszává dolgozzuk, és a kihűlt tésztás réteg tetejére simítjuk.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, óvatosan elterítjük a sütemény tetején, majd megszúrjuk kókuszreszelékkel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Molnár Andrea receptje.