A tésztához:
- 5 tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 1 dl étolaj
A barackos morzsához:
- 20 dkg babapiskóta
- 25 dkg baracklekvár
- 1/2 dl rum
- 1/2 dl tej
A kókuszkrémhez:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
A tésztához a tojásokat verjük habosra a cukorral és 1/2 dl hideg vízzel. Felváltva keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.Simítsuk a masszát egy vajazott lisztezett-tepsibe, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb. 25 percig.
A morzsához az összetört babapiskótát tegyük tálba, adjuk hozzá a lekvárt, a rumot és a tejet, majd morzsoljuk a kihűlt sütire.
A kókuszkrémhez tegyük fazékba a kókuszreszeléket. Öntsük fel a hideg tejjel, adjuk hozzá a cukrot, és kevergetve főzzük 5 percig. Ekkor tegyük bele a feldarabolt vajat, és keverjük, míg fel nem olvad benne. Az így kapott krémet simítsuk a morzsarétegre. A tetejét olvasztott csokoládéval csurgassuk le.
Mészáros Jánosné Éva receptje.