- 4 db tojás
- 4 evőkanál gyümölcscukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 10 dkg rizs
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 1,5 dl víz
- csipetnyi só
- 2 dl tejszín
- 1 csomag étkezési zselatin
- ízlés szerint sárgabarack lekvár /kb 20 dkg/
- 1 csomag vanília puding
- 1 csomag csokoládé puding
- 2 x 3 dl tej
- 2 x 2 evőkanál gyümölcscukor
Tetejére:
- 2 dl habtejszín (felverve)
A 4 tojást a sóval és a cukorral fehéredésig felverjük, majd a lisztet óvatosan belekeverjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. 20 percig sütjük, majd félre tesszük kihűlni. A rizst folyó víz alatt szűrőben átmossuk, majd csipetnyi sóval a tej és a víz hozzáadásával puhára főzzük (időnként átkevergetjük, hogy le ne égjen). Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, majd a kókuszt. Ezt is félretesszük hűlni. (A kókuszreszeléket én külön le szoktam még darálni, így sokkal finomabb állagú lesz). A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint kevés vízzel oldódásig melegítjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe keverjük a tejszínnel együtt. A piskótát ízlés szerint megkenjük lekvárral és egyenletesen elosszuk rajta a krémet, majd betesszük a hűtőbe dermedni. A két fajta pudingot szokásos módon megfőzzük 3-3 dl tejbe a 2-2 evőkanál cukorral. Hagyjuk teljesen kihűlni és végül kenjük rá a tortára. Díszítsük körbe a tetejét a felvert tejszínnel. Érdemes legalább 1 óra hosszára visszarakni a hűtőbe felvágás előtt.
Mészáros Erika receptje.