- 20 dkg fehér csokoládé (nálam diétás)
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 15 dkg finom kókuszreszelék
- 1 dl édesített meggylé
- 1 kiskanál színtelen zselatinpor
Golyócskák:
A fehér csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, (hamar olvad) majd a tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszzsírt és a kókuszreszeléket. Megvárjuk amíg kihűl és ekkor rakjuk a hűtőbe, hogy formálhatóvá dermedjen, közben többször keverjük meg. Amikor megfelelő az állaga kisebb diócskákat formálunk vizes kézzel a masszából és visszarakjuk a hűtőbe.
Meggyzselé:
A meggylét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a zselatint és olyan állagúra hűtjük, hogy még csorogjon picit, de már érezhető legyen a szilárdulása.Ekkor kivesszük a golyócskákat a hűtőből és rácsorgatjuk a tetejére, majd visszatesszük a hűtőbe és jól lehűtve kínáljuk.
Vinczéné Kata receptje.