Ízletes, zamatos meggy, kókuszos tésztában. Szintén egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet hozok, a meggy karamellizálódik a cukortól, ami még finomabbá és teltebbé teszi az ízét.
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg kókuszreszelék
- 2, 5 dkg friss élesztő
- 2 evőkanál porcukor
- 3 db tojás
- 12 dkg lágy vaj
- csipet só
- kevés tej
Töltelék :
- 60 – 70 dkg magozott meggy
- 1 tojás sárgája
- 8 – 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tésztához, keverjük össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk hozzá az élesztőt ( nem kell felfuttatni ), majd a tojás és vaj hozzáadásával gyúrjuk az egészet egynemű tésztává, annyi tejet adagolva, hogy se lágy, se kemény ne legyen. Takarjuk le hagyjuk pihenni kb 1 órán át, majd gyúrjuk át és simítsuk, egy kb 20 x 30 – as sütőpapírral bélelt tepsibe. Pihentessük amíg a sütőt előmelegítjük 180 °C – ra. A tészta tetejét kenjük le tojássárgájával, rakjuk ki meggyel és szórjuk rá egyenletesen a cukrot.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!